Mišković nije nudio jemstvo

Beograd -- Branioci Miškovića nisu podneli Posebnom odeljenju Višeg suda predlog za njegovo puštanje iz pritvora uz jemstvo, rekla je portparolka suda Dušica Ristić.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je rekla Tanjugu, do kraja radnog vremena takav predlog danas nije stigao u sud.

Više beogradskih novina su danas, pozivajući se na nezvanične informacije, prenele da je Mišković ponudio 25 miliona evra jemstva za odbranu sa slobode.

Mišković je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od 12. decembra prošle godine, kad je uhapšen.

Posle šest meseci istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv njega i još deset osoba, zbog navodnog nezakonitog izvlačenja i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Krajem prošle sedmice, krivično vanpretresno veće Specijalnog suda produžilo je pritvor za još mesec dana Miškoviću i Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode

Info

Na današnji dan, 20. januar

1265 - Prvi put je sazvan engleski parlament. Donji dom činila su dva predstavnika nižeg plemstva iz svake grofovije i dva građanina iz svih većih gradova, a Gornji

Razno subota 20.01. 00:00 Komentara: 0

GIK: Odbijen prigovor RTS

Gradska izborna komisija je odredila predstavnike proširenog sastava GIK-a i odbacila prigovor RTS na proglašenje izborne liste "Šta radite bre – Marko Bastać".

Politika petak 19.01. 23:18 Komentara: 0
strana 1 od 46814 idi na stranu