"Gašenje institucija BG na jesen"

Priština -- Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri kaže da će tokom septembra biti ugašene srpske institucije na severu Kosova u oblasti bezbednosti i sudstva.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je saopšteno iz kosovske vlade, Tahiri je nakon trodnevnih susreta u Briselu o primeni sporazuma Beograda i Prištine, precizirala da je postignuta saglasnost da se do 1. septembra rasformiraju srpski sudovi, dok će se 30. septembra to dogoditi sa policijskim strukturama.

"Proces rasformiranja paralalenih struktura počeće tokom ovog meseca kada se očekuje da se usvoji detaljan plan primene sporazuma.

"Kosovska strana je zatražila da Srbija što pre donese odluku o prestanku finansiranja paralelnih struktura", rekla je Tahiri, navedeno je u saopštenju.

Kada je u pitanju Zajednica srpskih opština, postignuta je saglasnost da se stvori jedna rukovodeća ekipa koja će pomoći
stvaranju Zajednice koja treba da postane funkcionalna nakon lokalnih izbora na Kosovu, kada treba da se održe i izbori za četiri opštine na severu Kosova, rekla je Tahiri.

Ona je napomenula da će izbori, uz posredstvo misije OEBS-a, biti održani prema kosovskim zakonima.

Kosovo

I Salvador priznaje Kosovo

Priština -- El Salvador je danas postao 101 država koja je priznala nezavisnost Kosova, prenose prištinski mediji izvore iz Ministarstva inostranih poslova Kosova.

Kosovo subota 29.06. 17:48 Komentara: 81

Ko će pregovarati sa EU?

Beograd -- Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Aleksandar Vučić uskoro bi trebalo da postignu dogovor o izboru šefa državnog tima za pregovore o pristupanju EU.

Kosovo subota 29.06. 10:12 Komentara: 71
strana 1 od 128 idi na stranu