Vučić: Presuda dobra za zemlju

Vučić izjavio da je oslobađajuća presuda u Haškom tribunalu bivšim zvaničnicima Službe državne bezbednosti Srbije dobra za zemlju.

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

14:02

Default images

Upitan kako gleda na oslobađanje Jovice Stanišića i Franka Simatovića, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je novinarima u Beogradu kratko rekao da je to dobro za zemlju, ali nije želeo da više o tome govori.

Stanišić - nekada načelnik Službe državne bezbednosti Srbije i Simatović - bivši komandant Jedinice za specijalne operacije te službe, doputovali su danas iz Holandije u Beograd avionom Vlade Srbije.

Tribunal je juče presudio da Stanišić i Simatović nisu odgovorni za usmeravanje, organizovanje, opremanje, obučavanje, naoružavanje i finansiranje jedinica državne bezbednosti Srbije. Te jedinice su, kako je pisalo u optužnici, od 1991. do 1995. godine ubijale, progonile i deportovale civile Hrvate, bosanske muslimane, bosanske Hrvate i druge nesrbe iz BiH i Hrvatske.

Stanišića i Simatovića vlasti Srbije uhapsile su tokom operacije "Sablja" posle ubistva premijera Zorana Đindjića, 12. marta 2003. godine. Stanišić je prebačen u Hag 11. juna, a Simatović 30. maja te godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: