Pokreće se istraga o aferi Snimak

Poslanici Skupštine Crne Gore jednoglasno su kasno večeras doneli odluku o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora o aferi "Snimak".

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

23:39

Default images

Za tu odluku glasali su i poslanici vladajuće koalicije i opozicionih stranaka.

Odlukom je predviđeno da na čelu Anketnog odbora bude predstavnik opozicije.

Afera "Snimak" u vezi je sa objavljivanjem audio snimaka sa sednica organa vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti.

Tužilaštvo Crne Gore je ranije od ministra pravde Duška Markovića i direktora Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje, Svetlane Vuković i Vukice Jelić, zatražilo izjašnjenje i dokumentaciju o svima koji su uoči parlamentarnih izbora stupili u radni odnos.

To su, za sada, jedini potvrđeni koraci Tužilaštva u rasvetljavanju afere "Snimak".

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora i Pozitivna Crna Gora ranije su Tužilaštvu podneli odvojene krivične prijave u vezi sa aferom "Snimak". Opozicioni Demokratski front ranije je zatražio da Tužilaštvo Crne Gore otvori istragu protiv premijera i lidera DPS-a Mila Đukanovića, povodom afere "Snimak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: