Presuda Vaviću 4. juna

Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je izricanje presude bivšem "zvezdašu", a sada jednom od vođa navijačke grupe "Alkatraz" Aleksandru Vaviću za utorak 4. jun.

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

17:44

Default images

Danas je završeno suđenje koje je ponovljeno po nalogu Apelacionog suda. Vavić je od suda tražio da ga oslobodi optužbi koje ga terete da je u januaru 2005. na Karaburmi ranio nožem Stefana Gajića, dok je tužilaštvo predložilo da on bude osuđen po zakonu za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda.

U završnoj reči Vavić je rekao da više nije navijač kao i da već dugo ne ide na fudbalske utakmice.

Prvom prvostepenom presudom, koja je ukinuta Vavić je bio osuđen na godinu zatvora zbog ranjavanja Gajića. Tokom ponovljenog postupka Gajić nije saslušan, jer se nije odazivao na sudske pozive, a ni policija nije uspela da ga privede.

Sada "partizanovac", Vavić je u vreme izvršenja krivičnog dela bio navijač "Crvene zvezde", ali je nedugo posle incidenta prešao u konkurentski tabor, pa su se tako promenili i iskazi oštećenog Gajića, ali i drugih svedoka, navijača "Partizana".

Gajić i drugi svedoci u policiji su Vavića prepoznali sa 100 odsto sigurnosti, ali su već u istrazi, kada je Vavić prešao u navijački tabor "Partizana", negirali da je on učestvovao u tom incidentu.

Prvi osnovni sud ga je ranije osudio, jer je ocenio da je očigledno da su svedoci namerno menjali iskaze, kako bi zaštitili novog "kolegu" i oslobodili ga odgovornosti.

Vavić je u februaru prošle godine ranjen u sačekuši u blizini Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu.

Bio je pogođen u karlicu, a zatim je privatnim vozilom prebačen u Urgentni centar.

Beogradski mediji su tada preneli da policija pretpostavlja da su u pozadini tog vatrenog obračuna neraščišćeni odnosi u poslovima s drogom.

Prema podacima policije, protiv ovog izgrednika podnošeno je više krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu.

U okrobru 2009. Republičko javno tužilaštvo podnelo je Ustavnom sudu Srbije predlog za zabranu rada i delovanja 14 ekstremnih podgrupa navijačkih klubova "Partizana", "Crvene zvezde" i "Rada", među kojima je i Vavićev "Alkatraz", ali je Ustavni sud odbacio taj predlog zbog "nepostojanja ustavnih i zakonskih pretpostavki za vođenje postupka pred tim sudom i odlučivanja o predlogu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: