Bitka za niška porodilišta!

U akciji ”Bitka za porodilišta“, predstavnici Fonda B92 uručili su Dečjoj internoj klinici i Klinici za ginekologiju i akušerstvo KC Niš medicinsku opremu.

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

16:15

Default images

Donacija obuhvata nekoliko vrsta opreme:”Đak sport“ donirao je četiri haube za oksigenaciju, po dva pulsna oksimetra donirali su ”Kupina grupa“ i ”Telenor fondacija“, a set za reanimaciju je poklon devetogodišnje Alane Tornli i njenih drugova i drugarica, učenika Međunarodne škole u Beogradu.

Zahvaljujući se na donaciji, docent dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra, ukazao je na jedan prilično netipičan primer donatorske pomoći.

”Nezahvalno je izdvajati bilo koga, ali ja sam danas saznao da je jedna devojčica iz Beograda, Alana, odlučila da svoj deveti rođendan proslavi tako što će od rođendanskih gostiju, umesto poklona, prikupljati donacije za 'Bitku za porodilišta'. Ovom prilikom želim da joj se zahvalim, ne samo na donaciji ovoj instituciji i niškim bebama, već na veri u dobrotu i primeru koji nam je svima dala“, rekao je Radovanović.

”Pulsni oksimetri su važan dijagnostički alat, koji će u rukama iskusnog medicinskog osoblja, omogućiti bolje lečenje novorođenčadi i brži oporavak naših najmlađih i najranjivijih sugrađana. Od prvog dana svog postojanja, 'Telenor fondacija' podržava konkretne, dugoročne i održive inicijative usmerene na poboljšavanje životnih uslova dece. Svojevremeno smo to prepoznali u akciji 'Bitka za bebe' Fonda B92 i sada u 'Bici za porodilišta’“, rekla je Ivana Matijević, upraviteljica Telenor fondacije.

Boban Mančev, direktor ”Kupina grupe“, podsetio je da je novac za donaciju njegove kompanije prikupljen u dobrotvornoj akciji u kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada građana Niša - na međunarodnom košarkaškom turniru ”Kupina Kup“.

”Ponosni smo na sugrađane koji su se odazvali pozivu da pomognu niškom porodilištu i nadamo se da će ih u budućnosti biti mnogo više. Ovo je njihovo porodilište i kroz ovu akciju imaju priliku da pokažu odgovornost prema svojoj budućnosti i budućnosti svoje dece“.

Da bi se postigla pobeda u bici za niško porodilište, potrebno je nabaviti još dosta opreme koja nedostaje. U bici za niško porodilište prikupljeno je više donacija, ali je za ostvarenje konačnog cilja – najbolje uslove za bebe i porodilje - neophodno da se lokalna zajednica što više probudi i okupi oko svog porodilišta.

Za kompletno opremanje Dečje interne klinike i Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Niš potrebno je nabaviti opremu u vrednosti oko 300 000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: