Dačić: Presuda od velikog značaja

Premijer Ivica Dačić je pozdravio današnju oslobađujuću presudu Tribunala Stanišiću i Simatoviću i ocenio da je ta presuda od velikog značaja za Srbiju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.05.2013.

17:45

Default images

"Ovakva presuda je od velikog značaja za Srbiju. Vlada Srbije se zalagala i zalaže se za fer suđenja pred Haškim tribunalom, jer je to jedini način da se utvrdi istina o zločinima i steknu uslovi za pomirenje i obezbeđivanje trajnog mira i stabilnosti u regionu", navodi se u izjavi premijera Srbije Ivice Dačića.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je Savet u slučaju Franka Simatović i Jovice Stanišić, i tužilaštvu i odbrani dostavio sve što je traženo, i da je to rezultiralo današnjom oslobadjajućom presudom.

"Ne želimo da komentarišemo oslobadjajuću presudu, ali mogu da kažem da je Savet uradio sve i za tužilaštvo i za odbranu što je od nas traženo. Dostavljena je sva potrebna dokumentacija, uključujući i onu iz arhiva", rekao je Ljajić Tanjugu.

On je podsetio da su u tom slučaju i svedoci bili oslobodjeni čuvanja državne tajne.

Tribunal je danas oslobodio bivšeg načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Jovicu Stanišića i njemu podređenog Franka Simatovića Frenkija krivice za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1991-95. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: