Ferveks povučen iz apoteka

Sve serije lekova Ferveks za odrasle i za decu privremeno su povučene iz prometa zbog dodatnih analiza i iz predostrožnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

15:52

Default images

Ovi lekovi povučeni su zbog leka Ferveks adalt rozberi (FERVEX Adult raspberry), koji, inače, nije u prometu u našoj zemlji, a kod kog je proizvođač ustanovio mikrobiološko odstupanje.

Odluka je doneta nakon što je proizvođač, kompanija Bristol-Majers Skvib (Bristol-Myers Squibb), poslala obaveštenje da je tokom rutinskog ispitivanja leka Ferveks adalt rozberi ustanovljeno mikrobiološko odstupanje.

"Napominjemo da na tržištu Republike Srbije lek Ferveks adalt rozberi nije registrovan i ne nalazi se u prometu, ali je sličnog sastava kao lekovi navedeni u saopštenju proizvođača, te je kao dodatna mera predostrožnosti doneta dobrovoljna odluka o njihovom privremenom povlačenju sa tržišta Srbije", saopštio je FarmaSvis Srbija info.

"Na navedene lekove nisu registrovane prijave neželjenih reakcija, niti je bilo prijava reklamacija u vezi sa ovim događajem. O svim preduzetim aktivnostima, a u skladu sa zakonskim obavezama, blagovremeno su obaveštene sve relevantne institucije", dodaje se u saopštenju.

Ferveks za odrasle bez šećera i dalje je u redovnoj prodaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: