Srbija i Laos potpisali sporazum

Beograd -- Srbija i Laos potpisali su u Beogradu sporazume o saradnji u kulturi i obrazovanju, i o ukidanju viza za službene i diplomatske pasoše.

Izvor: Beta
Podeli

Ministri spoljnih poslova Laosa i Srbije, Tanglun Sisulit i Ivan Mrkić, koji su potpisali sporazume, najavili su i druge sporazume za unapređenje bilateralne saradnje - o zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Mrkić je rekao da je Laos prijateljska zemlja koja ima najveći razvoj u svom regionu. "Mi tražimo mogućnosti da učestvujemo u tom razvoju", rekao je on.

"Danas smo prošli kroz čitavu seriju pitanja. Nećete verovati, iako smo mi tokliko udaljeni, mi imamo mnogo bliskosti, imamo mnogo zajedničkog u istoriji. Razvijamo sada odnose i gradimo sve snažnije veze u budućnosti", rekao je Mrkić.

Sisulit je rekao da će rezultat njegove posete biti nastavak unapređenja prijateljstva dve zemlje, koje su se pre dve meseca, prilikom posete Mrkića Laosu, dogovorile o uspostavljanju političkih konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova.

"Sporazumi o zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja će obrazovati snažnu osnovu za ekonomsku saradnju dve zemlje. Verujem da su... i odnosi i kontakti medju narodima veoma važni i zato smo se dogovorili da pojačamo saradnju u turizmu", rekao je ministar Laosa.

Sisulit će se sutra sastati s premijerom Ivicom Dačićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem kome će, kako je najavio, preneti poziv predsednika Laosa da poseti tu zemlju.

Politika

strana 1 od 8453 idi na stranu