Nikolić dodeljuje još jedan orden

Beograd -- Predsednik Srbije dodeliće još jedno odlikovanje. Ovog puta srebrnu medalju dobiće Džafer Abdul Mehd Sahib, koji je u Libiji pisao afirmativne kolumne o Srbiji

Izvor: B92, Blic
Podeli

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije, Tomislav Nikolić ukaz o dodeli odlikovanja doneo je 12. februara 2013. Medalju će u utorak 28. maja uručiti savetnik predsednika Oliver Antić.

U kabinetu Nikolića kažu da su razlog "izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima", piše "Blic".

Kako se navodi u saopštenju, Džafer Abdul Mehdi Sahib je Iračanin, beogradski student i profesor međunarodnog prava. U Libiji je radio kao univerzitetski profesor, a nakon pada Gadafija neko vreme proveo u Srbiji, a zatim je dobio azil u Norveškoj.

"Tokom života u Libiji pisao kolumne u kojima je afirmativno pisao o Srbiji, a njegove tekstove prenosile su novine i u drugim arapskim zemljama. Smatra se jednim od najvećih stručnjaka za Balkan u arapskom svetu", kažu u Predsedništvu Srbije.

Tomislav Nikolić do sada je podelio 246 odlikovanja, a kako je ranije najavljeno, ima nameru da u svom mandatu odlikuje sve lidere država koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije. Orden od predsednika Srbije dobio je Vladimir Putin, predsednik Rusije, Aleksandar Lukašenko, predsednik Belorusije, kao i svi ostali lideri bivših sovjetskih republika.

strana 1 od 188 idi na stranu