"Za optužnicu sam saznao iz medija"

V. d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak saopštio je da je iz medija čuo da je potvrđena optužnica protiv njega, Olivera Dulića i Nebojše Janjića.

Izvor: Beta

Utorak, 21.05.2013.

20:45

Default images

"Ni ja ni moj advokat nismo dobili zvaničnu informaciju od nadležnih organa u vezi s potvrđivanjem te optužnice. Kada dobijem zvanično obaveštenje od zvaničnih organa, imaću šta da kažem za javnost", naveo je Drobnjak u saopštenju.

Viši sud u Beogradu potvrdio je ranije optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal protiv bivšeg ministra za zaštitu životne sredine Olivera Dulića i još dvojice optuženih za zloupotrebu službenog položaja.

U saopštenju je navedeno da je Krivično veće tog suda rešenjem od 17. maja potvrdilo optužnicu protiv Dulića, njegovog saradnika Nebojše Janjića i direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.

"Ovakvu odluku krivično veće je donelo na osnovu dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, a koji potkrepljuju opravdanu sumnju da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret", navedeno je u saopštenju suda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 10. aprila optužnicu protiv Dulića, Janjića i Drobnjaka zbog zloupotrebe službenog položaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: