Vučić: Ovo je tek početak

Aleksandar Vučić izjavio za RTS da hapšenja zbog zloupotreba u "Galenici" nisu kraj i da veruje da će se ona nastaviti u vezi sa svim spornim privatizacijama.

Izvor: B92, RTS

Subota, 18.05.2013.

09:00

Default images

Tužilački predmet je otvoren, očekujem da će svi odgovorni za zloupotre u ovom preduzežu odgovarati. Priveden je i bivši generalni dorektor "Galenike" Nenad Ognjenović i mnoga druga lica, kazao je prvi potpredsednik Vlade.

Vučić i dodao "da je ovde reč o načinu na koji je Srbija pljačkana prethodnih decenija" i kako su se pravile kombinacije da sav novac završava na privatnim računima rukovodilaca "Galenike" dok fabrika ništa nije dobijala.

"Kao što građani danas mogu da vide država Srbija je moderna i uređena država i ima nultu toleranciju prema kriminalu i korupciji", istakao je Vučić navodeći da će svi odgovorni za to odgovarati i da je ovo tek početak.

Tragikomično je, istakao je Vučić, da se "Galenika" bavila kupovimom livenih struktura, kao da joj te posao, a ne proizvodnja lekova.

"Svi koji su učestvovali i u orgnizovanom kriminalu i bilo kom vidu korupcije odgovaraće. To nije naš dug Evropi, nego građanima ove zemlje, našem narodu, i mi ćemo taj posao nastaviti'', poručio je Vučić.

Jutros je na području Beograda, Novog Sada i Vrnjačke Banje, zbog malverzacija u fabrici lekova "Galenika" uhapšeno osam osoba, među kojima je i bivši generalni dorektor tog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: