Da li je Kerum pevao ustaške pesme?

Split -- Splitska policija istražuje da li je aktuelni splitski gradonačelnik Željko Kerum navodno pevao na rivi ustašku pesmu "Jasenovac i Gradiška Stara".

Izvor: Tanjug
Podeli

Policija je potvrdila da prikuplja sve potrebne dokaze koje će uputiti nadležnom Državnom tužilaštvu, a još uvek se pouzdano ne zna da li će Kerum biti prijavljen prekršajno ili krivično zbog javnog podsticanja na nasilje ili mržnju.

"Sve zavisi od dokumentacije koju policija prikupi", potvrdila je agenciji Hina Antonela Lolić iz splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Nezvanično se saznaje da bi svedok u ovom slučaju trebalo da bude Dragan Markovina sa Nezavisne liste "Drugo lice Splita" koji je javno i zatražio da Kerum bude kažnjen.

U saopštenju te liste navodi se da bi "u svakoj civilizovanoj državi neko ko se drzne pevati fašističke pesme davno bio odstranjen, kako s funkcije i iz javnog života, tako i izolovan iz društva što ovde, nažalost, nije slučaj".

Policiji bi trebalo da posluži i snimak RTL televizije čiji je snimatelj u petak u kadar "uhvatio" Željka Keruma i njegovo društvo kako uz harmoniku i muziku ustaške pesme pevaju i ustaške stihove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu