Da li je Kerum pevao ustaške pesme?

Splitska policija istražuje da li je aktuelni splitski gradonačelnik Željko Kerum navodno pevao na rivi ustašku pesmu "Jasenovac i Gradiška Stara".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.05.2013.

16:59

Default images

Policija je potvrdila da prikuplja sve potrebne dokaze koje će uputiti nadležnom Državnom tužilaštvu, a još uvek se pouzdano ne zna da li će Kerum biti prijavljen prekršajno ili krivično zbog javnog podsticanja na nasilje ili mržnju.

"Sve zavisi od dokumentacije koju policija prikupi", potvrdila je agenciji Hina Antonela Lolić iz splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Nezvanično se saznaje da bi svedok u ovom slučaju trebalo da bude Dragan Markovina sa Nezavisne liste "Drugo lice Splita" koji je javno i zatražio da Kerum bude kažnjen.

U saopštenju te liste navodi se da bi "u svakoj civilizovanoj državi neko ko se drzne pevati fašističke pesme davno bio odstranjen, kako s funkcije i iz javnog života, tako i izolovan iz društva što ovde, nažalost, nije slučaj".

Policiji bi trebalo da posluži i snimak RTL televizije čiji je snimatelj u petak u kadar "uhvatio" Željka Keruma i njegovo društvo kako uz harmoniku i muziku ustaške pesme pevaju i ustaške stihove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: