Ješić: Mleko katastrofalno loše

Novi Sad -- Goran Ješić izjavio da najnovija ispitivanja pokazuju da je mleko u Srbiji "katastrofalno loše" kada je u pitanju koncentracija opasnog aflatoksina.

Izvor: Beta
Podeli

Potpredsednik Vlade Vojvodine je ocenio da iza napada na njega u pojedinim tabloidima stoje oni koji imaju najveći uticaj u "mlekarskom lobiju".

"Čvrsto sam uveren i neću da verujem da iza tog napada stoji Srpska napredna stranka, već iza njega stoji jedan interesni lobi koji plaća ovu čuvenu skupu kampanju gde Ceca Ražnatović pije mleko i treba našu decu da natera da piju mleko", rekao je Ješić za Radio - televiziju Vojvodine.

On je upitao ko stoji iza kampanje "Ja pijem mleko" u Srbiji.

"To je trenutno najskuplja i najveća kampanja u Srbiji. Ko stoji iza te kampanje, pitam vas? Da li stoji ministarstvo ili ko? Nema potpisa, pa ne znamo ko stoji, a mleko je i dalje neispravno", kazao je Ješić.

"Svakog poslastičara u Srbiji bi smestili u zatvor da su mu našli salmonelu u frižideru. A ove majstore koji imaju 800 miliona ili milijardu obrta, puštate da rade šta hoće. Oni menjaju uredbu. A ja sam, eto, postao lopov tek od afere aflatoksin", rekao je Ješić. On je ocenio da u državi postoji "ozbiljna korupcija" po pitanju aflatoksina i mleka.

"Danas smo završili novu analizu i objavićemo je sutra. Situacija s mlekom je katastrofa, katastrofa. A oni koji imaju najveći uticaj i najveći kolač u tome, njihovo mleko je najgore. To su oni koji su umešani otpočetka", naveo je Ješić.

Na pitanje ko stoji iza toga, Ješić je rekao da je "jasno ko je u mlekarskom lobiju najveći".

"I tu ćemo se zaustaviti, jer već nekoliko puta sam rekao njihovo ime javno", kazao je Ješić, koji je ranije takve optužbe uputio na račun kompanije "Salford".

On je rekao da mu nije poznato da policija vodi neku istragu protiv njega.

Dnevni list "Informer" objavio je danas, pozivajući se na policijske izvore, da će Ješić do kraja sedmice biti uhapšen zbog navodnih finansijskih mahinacija dok je bio gradonačelnik Inđije.

"Te napise koje oni objavljuju je policija po raznim anonimnim prijavama do sada, za vreme vlasti Demokratske stranke, i Vojislava Koštunice, i evo sada ove vlasti, istraživala na desetine puta i utvrdila je da nema elemenata krivičnog dela. O tome imate izjavu i tužioca za organizovani kriminal", rekao je Ješić.

Ješić je ocenio da je Informer "očigledno pamflet policijske službe".

"Hajde sada da budemo potpuno otvoreni. Ne postoji veći simbol DS na lokalnom nivou, nego što je to Goran Ješić. Mi smo otvorili 10.000 radnih mesta", rekao je Ješić i dodao da je i njegov DS otvarao istrage protiv njega jer je jedini kritikovao politiku tadašnjeg stranačkog lidera Borisa Tadića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu