LDP: Preduzetnici šansa Zemuna

Beograd -- Jedina prava šansa Zemuna su preduzetničke sposobnosti, obrazovanost i ideje građana Zemuna, saopštila je LDP u kampanji za lokalne izbore.

Izvor: FoNet, Blic
Podeli

Liberalno demokratska partija poručila je da ima spreman plan kako da taj potencijal oslobodi ukidanjem besmislene administracije, poreskih tereta i čišćenjem nepotrebnih troškova i partijske vojske.

U saopštenju LDP navodi da je u Zemunu propao veći deo privatnog sektora, pre svega male porodične firme i preduzetnici. Njih nije zatvorila svetska ekonomska kriza, berzanske spekulacije u svetu ili grčki i španski deficiti, ukazuje LDP.

"Više od 1.500 preduzetnika je u Zemunu zatvorilo biznis u godinama dok su DS, SPS i URS vodili republičku, a SNS i DSS zemunsku vlast. Tako smo došli u situaciju da od 190.000 građana Zemuna samo 50.000 ima kakav-takav posao", izjavio je prvi na listi LDP za izbore u Zemunu Bojan Đurić.

On je ocenio da je Zemun postao siromašan zbog toga što je Srbija razorena.

"Zemunci nemaju posao zbog toga što su i prethodna i ova Vlada odbile da shvate da se zemlja ne može razvijati po ekonomskom modelu Severne Koreje i da se ne možemo zaduživati da bismo održavali u životu Galeniku, Železnice, Srbijagas", naveo je Đurić u razgovoru sa kandidatima za odbornike i građanima u Zemunu.

Prema Đurićevim rečima, šansa Zemuna nisu ni turizam ni metro koji obećavaju DSS Dveri, ni depresija DS, ni ponuda naprednjaka da se pravi marina, što je, kako je naveo bilo obećanje svake vlasti u Zemunu u proteklih 20 godina.

"Kako će se i od kojih para graditi metro i marina i da li će Zemun jedini na svetu imati opštinski metro? Kako će on biti izgrađen kada je njegova cena jednaka budžetu Zemuna za 50 ogodina?", upitao je Đurić.

strana 1 od 188 idi na stranu