Milano:Imigrant pijukom ubio čoveka

Milano -- Imigrant iz Gane ubio je pijukom jednog prolaznika, a ranio četiri, u naizgled nasumičnom napadu u Milanu, saopštila je italijanska policija.

Izvor: Beta
Podeli

Milanski karabinjeri saopštili su da je 21-godišnji napadač priveden malo posle napada u stambenoj oblasti u severnom predgrađu.

Očevici su za televiziju Skaj TG24 rekli da je muškarac mahao pijukom, sjurio se niz ulicu i svirepo udarao prolaznike, uglavnom po glavi.

Četrdesetogodišnji muškarac umro je pošto je pretrpeo udarac u glavu i nekoliko udara u stomak, dok je ležao na zemlji, saopštila je policija. Žrtva je opisana kao nezaposleni muškarac koji je išao u kafić nedaleko od svoje kuće.

Među povređenima je muškarac u dvadesetim godinama, koji je pomagao ocu da isporuči novine; drugi povređeni je šetao psa.

Isprva se verovalo da je povređeno šest ljudi, ali je policija kasnije saopštila da je šesta osoba na koju je napadač nasrnuo uspela da mu pobegne u poslednjem trenutku.

Dvoje povređenih su u kritičnom stanju. Policija je saopštila da nije poznat motiv napada.

Zvaničnik policije Bjađio Storniolo rekao je da je napadač očigledno bio u stanju izraženog psihološkog stresa. Upitan za motiv, Storniolo je rekao da osumnjičeni nije sarađivao i da je rekao samo da je gladan i da nema gde da živi.

Muškarac, identifikovan kao 21-ogodišnji Mada Kabobo, odveden je u pritvor gde će ostati za vreme istage optužbi koje ga terete za ubistvo i dva pokušaja ubistva. Optužbe za pokušaj ubistva odnose se na dve osobe koje su pretrpele najteže povrede.

Policija je saopštila da on ilegalno boravi u zemlji, kao i da je ranije bio hapšen, u Apuliji, zbog optužbi za kradju, pljačku, ugrozavanje imovine i opiranje vlastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 350 idi na stranu