VB: Priznali krivicu za terorizam

Šest osoba priznalo je krivicu za planiranje terorističkog napada na skup desničarske Lige engleske odbrane, koji nije uspeo jer su napadači zakasnili na skup.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

18:05

Default images

Oni su uhapšeni u julu u centralnom delu Engleske pošto je policija pronašla vozilo s oružjem i potom počela da prati vozača i putnike.

Uhapšeni Džuel Adin, Omar Mohamad Kan, Mohamed Hasen, Anzal Husain, Mohamed Saud i Zohaib Ahmed iz Birmingema optuženi su za pripremanje terorističkog čina.

Oni su se izjasnili kao krivi preko video linka sa suda u Londonu. Sudija Nikolas Hilijard je rekao da će sigurno dobiti velike kazne kada bude doneta presuda 6. juna.

Tužioci su naveli da su osuđeni pripremali napad 30. juna prošle godine tokom skupa u mestu Djuzberi, ali su uhapšeni koji su dolazili automobilom zakasnili na skup i stigli kad je bio završen.

Liga engleske odbrane smatra za sebe da je mirni rival radikalnom islamu, dok protivnici te stranke navodi da je reč o rasistima čiji skupovi često završavaju nasiljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: