LDP: Sve da se primeni sporazum

LDP smatra da je referendum o sporazumu pokušaj da se odloži njegova primena i pozvala državni vrh da učini sve kako bi bilo primenjeno ono što je dogovoreno.

Izvor: Beta

Utorak, 30.04.2013.

16:27

Default images

LDP je u saopštenju navela da je obaveza opozicije da se suprotstavi referendumu, koji je danas najveća prepreka dobijanju datuma, jer je jasno da će Evropska unija nastaviti proces evropskih integracija tek pošto sporazum bude primenjen.

"Referendum nije ništa drugo nego pokušaj odlaganja realizacije sporazuma, koji je usvojen velikom većinom glasova narodnih poslanika, čime je stavljena tačka na tu temu", naveo je LDP.

Ta stranka je zbog toga zatražila od predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Ivice Dačića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da "momentalno učine sve kako bi došlo do implementacije onoga što je dogovoreno, a od opozicije da ne kalkuliše nego da izvrši dodatni pritisak na vlast da i oni dobri efekti dogovora u Briselu ne bi bili izgubljeni".

LDP je ocenio da je lažna dilema koja se danas stavlja pred građane Srbije o potrebi održavanja referenduma o sporazumu koji je potpisan s Prištinom, što "ukazuje na nedostatak političke hrabrosti onih koji zemlju danas vode, a koji nisu bili sposobni da uvere čak ni sve svoje poslanike o neophodnosti podrške sporazumu".

Podsetivši da je sporazum usvojen u Skupštini Srbije zahvaljujući proevropskoj opoziciji, LDP je ocenio da je Srbija izgubila previše vremena i da bi svako dalje kalkulisanje vlasti i opozicije samo dodatno ugrozilo perspektivu zemlje.

"Srbiji je potrebna vizija, jer sporazum nije sam sebi svrha. Dogovorom sa Prištinom i Evropskom unijom otvara se mogućnost za ono što je za LDP ključno - da trajno prekinemo konflikte i kroz partnerstvo s EU sprovedemo efikasne reforme koje su neophodan uslov za modernizaciju zemlje", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: