"Uskoro o mogućem lečenju u Srbiji"

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Slobodan Stanić izjavio je da se u narednom periodu moraju otvoriti pitanja mogućnosti lečenja građana RS u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

19:51

Default images

Stanić je najavio da će pitanje prekogranične saradnje zdravstvenih ustanova biti otvoreno 15. maja, sastankom predstavnika Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS sa ministarkom zdravlja Srbije Slavicom Đukić Dejanović.

"Cilj sastanka je stvaranje uslova za nepostojanje granice zdravlja između Republike Srpske i Republike Srbije i njihovih zdrastvenih ustanova. Tom prilikom razgovaraćemo i o mogućnosti lečenja naših građana u njihovim vrhunskim ustanovama", rekao je Stanić novinarima nakon razgovora sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem.

Stanić je istakao da je dosadašnja analiza, koju je uradila komisija resornog ministarstva, pokazala da u Opštoj bolnici u Zvorniku nije bilo značajnijih nepravilnosti.

"Na osnovu te analize utvrđeno da je Opšta bolnica domaćinski poslovala i imala uređenu strukturu rada u celom periodu, a da su njeni poslovni planovi prilagođeni zakonskoj regulativi", kazao je Stanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: