NS: Đaci snimali kako im tuku druga

Dok su se trojica učenika tukla ispred OŠ Dositej Obradović u Novom Sadu, drugovi iz škole su ih snimali s namerom da snimak postave na internet, piše Blic.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

21:57

Default images

Jedan od učesnika u tuči je završio sa povredama glave, a pomoć su mu ukazali u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.

Umesto da tuču spreče, đaci su je snimali kako bi snimak postavili na internet.

Prema rečima oca povređenog osnovca Rajka Trivundže, njegovo dete je dobilo batine zato što je odreagovalo na ponašanje dvojice dečaka koji su uznemiravala ostale u razredu. Zbog toga su ga sačekali posle časa i prebili.

"Dete je kući došlo otečeno, imalo je mnogo udaraca po glavi i telu. Oborili su ga na zemlju i bukvalno pretukli. Obavestili smo o svemu policiju i gonićemo ih krivično", zjavio je za Blic Trivundža.

Stanimir Paunić, direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“, potvrdio je da se tuča desila i da su mu učenici pokazali snimak.

"Učenici sedmog razreda su se pokoškali na odmoru u školi, ali je dežurni nastavnik sprečio tuču. Oni su se verovatno dogovorili da tuču nastave ispred škole što mi nismo mogli da sprečimo", kaže Paunić.

On je potvrdio da je jedan od dečaka završio sa lakšim telesnim povredama, koje su konstatovali i lekari Dečje bolnice gde je otišao na pregled.

"Ti učenici do sada nisu imali sukobe, a šta je uzrok nismo saznali, jer još nismo mogli da razgovaramo s njima, pošto nismo uspeli da obezbedimo i prisustvo roditelja", objašnjava Paunić.

On dodaje da je o tuči obavešteno Odeljenje maloletničke delinkvencije Policijske uprave pošto je jedno dete zatražilo pomoć u ambulanti. Protiv maloletnih učenika biće podneta i prekršajna prijava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: