Požarom ugroženo još 300 ha šume

Požar u rejonu Crnog vrha u opštini Priboj preti da zahvati još oko 300 hektara četinara, saopšteno je večeras iz MUP-a Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.04.2013.

20:09

Default images

Požar je do sada zahvatio oko 150 hektara niskog rastinja i četinarske šume u teško pristupačnom delu kanjona reke Uvac.

Za sprečavanje širenja požara, koji je izbio 21. aprila, koriste se prirodne prepreke i linije odbrane, kao i napravljeni proseci na pojedinim mestima, saopšteno je iz MUP-a.

Njegovo gašenje pored nepristupačnosti terena otežava i jak vetar promenljivog pravca, kao i visoka dnevna temperatura.

Na gašenju požara trenutno je angažovano 94 vatrogasca-spasioca iz deset gradova - Prijepolja, Novog Pazara, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Jagodine, Valjevo, Šapca i Niša, sa 22 vatrogasnim i terenskim vozilom.

Požar iz vazduha gase tri helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a, koji su od jutros imali ukupno 34 naleta.

U aktivnostima gašenja učestvuje i 20 radnika šumskog gazdinstva Prijepolje preduzeća "Srbijašume" sa svojim terenskim vozilima. Pripadnici operativnog tima Sektora za vanredne situacije prate razvoj situacije na terenu.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije ujedno upućuje apel građanima da u cilju sprečavanja pojave požara i izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: