Poternica za Karićem još na snazi

Ukoliko se Bogoljub Karić vrati u Srbiju mora se postupiti po poternici koja je još uvek na snazi, kažu u Vrhovnom kasacionom sudu.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

16:22

Default images

Posle izmena u Krivičnom zakoniku, koji je usvojen u Skupštini krajem prošle godine, spekuliše se da bi Bogoljub Karić mogao da se vrati u Srbiju.

Prema izmenama u Zakoniku, zloupotreba službenog položaja, za šta se tereti Bogoljub Karić, prekvalifikovana je u zloupotrebu službenog lica.

Posle usvajanje ove izmene, Tužilaštvo je počelo prekvalifikacije optužnica, a rok da sve završe bio je 15. april.

Bogoljub Karić osumnjičen je da je oštetio državu Srbiju u aferi Mobtel, zbog čega je za njim raspisana poternica.

Vršilac funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević podseća da je poternica za Karićem još na snazi.

“Raspisana je poternica, ona je na snazi i ukoliko se Bogoljub Karić vrati u zemlju, mora se postupiti po poternici. Onda je stvar Tužilaštva da li će da menja tu optužnicu, ili ne”, navodi on.

“Inače moje lično mišljenje je da iz postojećih inkriminacija zloupotrebe uvek može da se izvuče, kao blaže delo, odgovornost odgovornog lica. Tako da mislim da tu neće biti velikih problema, koliko se priča”, kaže Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: