Policija traga za kradljivcima jaja

Pijaca u Gornjem Milanovcu opljačkana je prošle noći, a ukradena su jaja, koja se najviše traže pred uskršnje praznike.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2013.

11:30

Default images

U Srbiji uvek mora da se događa nešto što je neuobičajeno u svetu, pa su tako na pijaci u Gornjem Milanovcu lopovi pokrali uskršnja jaja.

Hoće li kradena jaja biti ofarbana, ili iskorišćena u druge prehrambene svrhe najbolje znaju lopovi, za kojima traga i policija. Zakupci tezgi kažu da je ovo samo kulminacija vandalskog divljanja, koje se odvija noću na pijaci, kojim se čini velika šteta.

Slobodanka Lazović već dve decenije na pijaci u Gornjem Milanovcu prodaje jaja sa svoje farme. Međutim, prvi put je doživela da joj uoči Uskrsa nepoznati lopovi pokradu jaja iz pijačne tezge, koju je pre polaska kući popisala, što je uobičajena praksa.

"Bilo je 102 korneta ostavljeno u nedelju za ponedeljak. Kad sam došla ujutru zatekla sam razbijenu tezgu. Nisam prilazila, nisam pipala, ovde je bio bonsek, šrafciger i katanac prestrugan”, kaže Lazovićeva.

“Pravac sam otišla kod direktora u Komunalno, čovek je bio šokiran, verujte mi. Ali mislim to meni ništa ne znači, niti mi pomaže. Onda je pozvao policiju, ništa nismo otvarali dok nisu slikali", navodi ona.

Lopovi su odneli 1.770 kokošjih i 46 jaja od misirke. Kao Slobodanka i njen komšija sa susedne tezge Gojko Arsovski smatra da je krađa bila unapred isplanirana.

"Pa, ja kad sam došao izjutra kod moje tezge, ja prodajem kore, kad sam pogledao tu - gomila jaja, video da tu ima 150 komada. Verovatno kada su prebacivali preko ograda ona su im se srušila. E sad ko je, ne znamo, a uglavnom tu su prebacivali, ovde znam i to nije jedan, to je organizirano, najmanje dvoje, troje", sumnja Arsovski.

Pored policije, i predstavnici komunalnog preduzeća izašli su da utvrde okolnosti neobične krađe. Međutim, Slobodanka tvrdi da već duže noću na pijaci u Gornjem Milanovcu neka grupa vandala pravi štetu.

"Pre sedam dana nego što se meni ovo desilo obili su prozor ovde od kafane. Znači jednom su ušli i izneli neka alkoholna pića, sledeći put je bila zatvorena rešetka, nisu mogli da uđu, ali su ga iskrcali načisto”, kaže ona.

“Pa tri nedelje unazad znači, svako drugo jutro poneka tezga je odvaljena i razbacani proizvodi, kupus, salate, lukovi, koješta. Kad naiđeš, narod prvo što uradi se hvata za glavu i skuplja robu", navodi Slobodanka.

Osim što su pokrali jaja, lopovi su za sobom ostavili svoj potpis, na jednoj zgradi su napisali: "Mi smo ljudi, a ne jajare". Uz tekst i zid je dodatno oslikan razbijenim jajima, ali će, osim štete od preko 20 000 dinara, ostati trajno zapisano da su pokradena uskršnja jaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: