"Mladi da se uključe u politiku"

Mali broj mladih uključen je u politička dešavanja, a oni su ti koji moraju da unose nove ideje u naše društvo, kaže generalni sekretar DS-a Balša Božović.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.04.2013.

19:12

Default images

Božović je na skupu "Mesec dana socijaldemokratije" rekao da su mladi budućnost, a ne problem i da je obrazovanje rešenje za mnoge probleme u kome se nalazi društvo u Srbiji.

Božović, koji je i predsednik omladine demokrata, podsetio je da je ta stranka orijentisana ka socijaldemokratiji i "pruža pomoć onima kojima je ona najpotrebnija".

"Sve što demokratska vlast radi u Beogradu i Vojvodini ima odliku socijaldemokratske politike", rekao je Božović i kao primer naveo da je u Beogradu tokom vlasti DS izgrađeno 37 vrtića i nekoliko škola i da to pokazuje brigu o najmlađima.

On je podsetio i da je DS obezbeđivala dodatna sredstva za besplatne udžbenike i stipendije, kao i novčanu pomoć za trudnice i najsiromašnije penzionere.

Božović je istakao i da su demokrate nedavno predstavile i plan te stranke za izlazak iz krize koji promoviše socijaldemokratsku nit i oslanja se na ekonomiju i obrazovanje.

Danilo Orlandić iz Socijaldemokratske partije Crne Gore istakao je da je najvažnije da studenti, pogotovo sa Fakulteta političkih nauka, govore o socijaldemokratiji.

"Čini mi se da regionu fali socijaldemokratije i moramo raditi više na tome", zaključio je Orlandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: