Većina stranaka podnela izveštaje

Beograd -- Sve parlamentarne stranke, osim Narodne seljačke stranke i Romske partije, podnele su Agenciji za borbu protiv korupcije godišnje finansijske izveštaje za 2012.

Izvor: Beta
Podeli

Kako je saopšteno iz Agencije, od ukupno 91 registrovane stranke, njih 59 je dostavilo izveštaje, od kojih je devet tehnički neispravno.

Finansijski izveštaji političkih stranaka za 2012. su od posebnog značaja, jer sadrže podatke koji mogu dodatno objasniti troškove prošlogodišnje izborne kampanje, piše u saopštenju.

Agencija za borbu protiv korupcije je najavila da će proveravati ne samo formalnu već i sadržinsku ispravnost godišnjih finansijskih izveštaja političkih subjekat, a protiv onih koji su se oglušili o zakon preduzeće zakonom propisane mere.

Veliki broj koalicija i grupa građana koje su osvojile odbornička mesta u skupštinama gradova i opštinama takođe imaju obavezu da Agenciji dostave izveštaje, podsetila je agencija u saopštenju.

Zaključno sa 29. aprilom, 13 grupa građana je podnelo izveštaje, od kojih je jedan tehnički neispravan.

Agencija je podsetila da je nepodnošenje izveštaja prekršaj, za koji je po Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti propisana novčana kazna i u slučaju pravosnažne osude uskraćivanje finansijskih sredstava iz budžeta Srbije u narednoj godini i navela da 31 stranaka nije dostavila izveštaje Agenciji.

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i dve grupe građana "Pokret radnika i seljaka za istočnu Srbiju i Pomoravlje - Zaječar" i "Pokret za Smederevo" poslale su dopise koji se ne mogu smatrati izveštajem, navela je u saopštenju Agencija za borbu protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 195 idi na stranu