Susret Nikolić-Josipović 30. juna?

Predsednici Srbije i Hrvatske Tomislav Nikolić i Ivo Josipović najverovatnije će se prvi put sresti 30. juna na proslavi ulaska Hrvatske u EU, kaže Vesna Pusić.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 29.04.2013.

23:42

Default images

Potpredsednica vlade je za Hrvatsku radioteleviziju rekla da današnja poseta prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu nije priprema za susret dvojice predsednika, već "sastavni deo nove faze u puno sadržajnijim i boljim odnosima dve države".

Pusić je ocenila da je Vučićeva poseta bila "vrlo kvalitetna" i ponovila da je jedna od tema bilo i rešavanje pitanja nestalih što je "preduslov za otvaranje drugih tema".

"Kada se napravi bitan pomak na toj temi koja je ključna i nezaobilazna, napravićemo ozbiljan pomak, a potom smo spremni da stavimo na dnevni red pitanje tužbi", odgovorila je Pusić na pitanje hoće li uslediti razgovori o povlačenju međusobnih tužbi za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Ona je ponovila da je Hrvatska od Srbije dobila informacije na osnovu kojih je nedavno pronađena masovna grobnica u Sotinu kod Vukovara.

"Vučić je spomenuo još tri lokacije za koje bi do kraja maja trebalo da dobijemo potrebne informacije", rekla je Vesna Pusić.

Prvi potrpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić boravio je danas u službenoj poseti Hrvatskoj tokom koje je razgovarao s hrvatskim državnim vrhom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: