Poginuo učenik u Vrnjačkoj Banji

Petnaestogodišnji učenik L.M. iz Bele Crkve stradao je na ekskurziji u Vrnjačkoj banji. Dečak je pao sa drugog sprata nedovršenog hotela u kućište lifta.

Izvor: B92

Nedelja, 28.04.2013.

17:06

Default images

Portparolka Policijske uprave Kraljevo Kristina Nikolić objasnila je da je u 13.30 sati prijavljen nestanak 15-godišnjeg dečaka iz Bele Crkve koji je bio na eskurziji, a policijske ekipe su odmah izašle na teren.

Posle sat vremena pronađeno je telo dečaka kod hotela "Zvezda 2", navela je Nikolić.

Dečak je od petka u Vrnjačkoj banji bio na ekskurziji sa grupom učenika škole Dositej Obradović iz Bele crkve. Učenici je trebalo da krenu kući tokom popodneva, ali su pre polaska dobili dva sata slobodno za šetnju po gradu.

Prema rečima učenika, desetak drugova, među kojima je bio i dečak koji je stradao, izdvojilo se od grupe i otišlo do nedovršenog hotela da pogleda Vrnjačku Banju iz te perspektive.

"U trenutku mu je zazvonio mobilni telefon, izdvojio se i ostao da razgovara, mi smo krenuli ka Fontani i shvatili da ga nema, pa smo obavestili nastavnike, a oni su obavestili policiju", rekla je jedna od učenica, koja je među poslednjima videla L.M.

Na licu mesta bila je sudija Višeg suda u Kraljevu Vesna Radomirović, koja je izjavila da je dečak najverovatnije pao sa drugog sprata nedovršene zgrade, a da će dodatne okolnosti ove tragedije biti poznate po okončanju istrage.

"Dalja istraga će pokazati razlog kako se dete našlo na tom mestu, da li je nesrećan slučaj ili je bilo eventualnog guranja i kako je došlo do pada u taj deo objekta", navela je Radomirović u izjavi novinarima i precizirala da je dečak pronađen u vodi visine 60 centimetara i da je bio okrenut glavom prema zemlji, odnosno ka vodi.

U trenutku nesreće, nastavnici i organizatori ekskurzije bili su u hotelu Fontana, gde su učenici inače bili smešteni, i spremali se za povratak u Belu crkvu.

Meštani, koji žive u neposrednoj blizini hotela, kažu da to nije prvi slučaj i da je prošle godine još jedan učenik teško povređen na istom objektu.

Načelnik odeljenja Ministarstva prosvete za Raški okrug Žarko Milisavljević izjavio je da pod hitno treba preduzeti sve mere da bezbednost dece tokom boravka na ekskurziji bude na najvišem mogućem nivou.

Meštani, koji žive u neposrednoj blizini hotela, kažu da to nije prvi slučaj i da je prošle godine još jedan učenik teško povređen na istom objektu Pomoćnika ministra prosvete Ljubišu Antonijevića vest o smrti učenika u Vrnjackoj banju za vreme ekskurzije, zatekla je upravo u tom mestu, gde je bio drugim povodom, a u izjavi Tanjugu kratko je rekao da je šokiran.

“Došao sam u Vrnjačku banju na kongres fizičara i ta užasna vest me je zatekla ovde, u šoku sam”, rekao je Antonijević i ponovio da je istraga u toku, u nadležnosti policije i suda.

On je naveo da nema zvanične podatke kako je do nesreće došlo, i istakao da je, prema informacijama do kojih je mogao da dođe, grupa dece, među njima i 15-godišnji učenik koji je smrtno nastradao, otišla do nedovršenog hotela “Zvezda 2”.

Antonijević je rekao da je u toku davanje izjave nastavnice, ali nije imao informaciju iz koje su škole u Beloj Crkvi deca ovde na ekskurziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: