“Iste muke kao u Miloševo vreme“

Srbija se danas, kao i u vreme Miloša Obrenovića, suočava s istim pritiscima, mukama i problemima koje joj nameću velike sile, kaže Aleksandar Vučić.

Izvor: Beta

Nedelja, 28.04.2013.

12:56

Default images

"Naš je posao i potreba da pokušamo da iskoristimo nešto Miloševog znanja da ojačamo Srbiju, ali da održimo zidove i zadržimo što više savaznika i izgradimo modernu, naprednu i prosperitetnu Srbiju" rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, otvarajući obnovljeni Konak kneza Miloša u parku Topčider.

Vučić je rekao da nova postavka u Konaku kneza Miloša, danas otvorena povodom 198. godišnjice Drugog srpskog ustanka, primer kako decu učiti, ne istoriji, već onome šta činiti u budućnosti.
Aleksandar Vuèiæ ispred Miloševog konaka (Tanjug)
Vicepremijer je podesetio da je knez Miloš u oba dela svoje vladavine od 1815-1839. i 1858-1860. pokazao umeće vrsnog diplomate i političara i uspeo da "nekad mačem, a nekad lukavstvom, donese boljitak Srbiji".

"Ne može neko da dobije nadimak 'Veliki', a da nije učinio najviše što je mogao za svoj narod", kazao je Vučić o Milošu za koga je rekao da je bio stvaralac moderne srpske države i čovek čijim radom i delom Srbija može najviše da se ponosi.

Izložba je otvorena danas, na pravoslavni praznik Cveti kada je i podignut Drugi srpski ustanak 1815. godine koji je predvodio Miloš Obrenović.

Aleksandar Vučić je popodne, gostujući na TV Prva, izjavio da eventualno referendumsko pitanje može biti "da li ste za biselski sporazum ili ne", a nikako ne može biti “da li Kosovo treba da ostane u Srbiji“.

On je podsetio da je Srbima sa severa ponuđeno da se održi referendum, ali da oni, u slučaju da većina podrži sporazum, moraju da ga prihvate i da učestvuju u njegovoj primeni. Vučić je demantovao medijske spekulacije da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju biti ukinuta.

Više o otvaranju obnovljenog Miloševog konaka i novoj stalnoj postavci čitajte na našoj stranici KULTURA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: