File: Cilj EK datum Srbiji 25. juna

Evropski komesar za proširenje Štefan File poručio je da je cilj Evropske komisije da Srbija 25. juna ove godine dobije datum za početak pristupnih pregovora.

Izvor: Beta

Petak, 26.04.2013.

00:37

Default images

Do tada Vlada Srbije treba da nastavi uspešno da sprovodi unutrašnje reforme, kao i da primenjuje sporazum Beograda i Prištine, rekao je File na sastanku s potpredsednicom vlade za evropske ingegracije Suzanom Grubješić.

Prema Fileovim rečima, potrebno je upotpuniti institucionalni okvir za borbu protiv korupcije i reformu pravosuđa, kao i obezbediti punu nezavisnost institucija koje se bave nadzorom rada izvršne vlasti.

Potpredsednica Vlade istakla je da je Srbija u potpunosti institucionalno spremna za pregovore i da želi da se kroz taj proces ubrzano modernizuje kao društvo.

"Pred nama je velika obaveza i odgovornost da se u potpunosti okrenemo unutrašnjim reformama koje će stvoriti uređeno i pravednije društvo po meri običnog čoveka", izjavila je Grubješićeva.
Foto: Beta
Ona je dodala da je konačno došlo vreme da se umesto evropskim uslovima bavimo evropskim standardima, a samo od nas zavisi koliko ćemo brzo ići.

"Zbog toga očekujemo da u junu dobijemo priliku da zakoračimo u taj nepovratni proces koji će našu zemlju uvesti u veliku evropsku porodicu", poručila je Grubješićeva.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Ministarstva pravde Gordana Stamenić i pomoćnik ministra pravde Čedomir Backović, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Evropski komesar je u četvrtak uveče u Beogradu razgovarao s premijerm Ivicom Dačićem i potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem o sprovođenju Sporazuma Beograd i Prištine o normalizaciji odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: