Skupštna Kosova podržala sporazum

Skupština Kosova velikom većinom podržala rezoluciju kojom se izražava podrška sporazumu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, postignutim u Briselu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.04.2013.

07:19

Default images

Za potvrđivanje sporazuma je glasalo 85, dok je protiv bilo samo sedam poslanika, uglavnom iz pokreta Samoopredeljenje.

Poslanici Samoopredeljenja su pokušali da ometaju završni deo sednice i onemoguće glasanje poslanika. Međutim, i pored toga Skupština je izrazila snažnu podršku sporazumu.

Poslanik Samoopredelenja Ljiburn Aljiju je prvo izašao ispred predsednika Skupštine Jakupa Krasnićija, zahtevajući da se ne glasa o predlogu rezolucije koju je predložio premijer Hašim Tači, koji je predvodio delegaciju Prištine u pregovorima u Briselu.

Krasnići je tada dao drugu pauzu, a posle nje se išlo na glasanje i izglasana podrška briselskom sporazumu.

Tači je u izlaganju pred poslanicima Skupštine Kosova izjavio da je sporazum sa Srbijom "sporazum za budućnost dve zemlje".

"Sporazum je sporazum za budućnost, za mir i sigurnost na Kosovu i regionu. To je sporazum koji obezbeđuje naš suverenitet na celoj teritoriji, rasformiranje paralelnih struktura i poštovanje Ustava i zakona Kosova u svakom delu države", rekao je on na vanrednoj sednici parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: