Ministarkin tim ne može u Srbijagas

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović kaže da u to javno preduzeće nije pušten antikorupcijski tim koji je sastavila ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Izvor: B92

Subota, 20.04.2013.

23:35

Default images

Bajatović je u intervjuu za dnevni list “Blic“, rekao da članovi tog tima nemaju šta da traže u kompaniji na čijem je čelu.

"Ne postoji utemeljenje za slanje tog antikorupcijskog tima. Ja sam i predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, pa znam da taj tim nema nikakav status ovlašćenih lica", rekao je on.

Bajatović je dodao da sve informacije koje su im potrebne mogu da se dobiju u okviru Ministarstva energetike.

"Tačno se zna ko su ovlašćena lica - poreska, finansijska policija, razne inspekcije... Gospoda iz antikorupcijskog tima nemaju šta da traže u 'Srbijagasu'", rekao je Bajatović.

On je rekao da nema ništa protiv ideje ministarke Mihajlović da se iz "Srbijagasa" izdvoji nekoliko zasebnih preduzeća ali da je protiv da se ona objedine u neki novi energetski holding, jer je upravo "Srbijagas" firma koja treba da bude taj holding.

"Ono što je u ovog celoj situaciji bio problem jeste to što nije bilo odgovarajućih konsultacija između ministarstva, 'Srbijagasa' i odgovarajućih konsultanata, iako ja u saradnji sa Evropskom komisijom i glavnim konsultantom 'Bi-Si Džijem' pravim plan o restrukturiranju skoro dve godine", rekao je on.

Na pitanje da li ima utisak da je na meti ministarke Mihajlović, Bajatović je rekao da nije uobičajeno da se ministarka i direktor javnog preduzeća prepucavaju i da je to možda dobro za medije ali je loše za posao.

"U javnosti govore da tu ima nečeg ličnog, ja ne verujem. Ona ima pravo na svoju politiku i razmišljanja", rekao je Bajatović.

Govoreći o tome šta mu smeta u deklaraciji o Vojvodini koju je predložio vojvođanski premijer Bojan Pajtić, Bajatović je rekao da "mu smeta deklaracija".

"Ne može autonomija biti zasnovana na pravu građana i građanki Vojvodine nego na Ustavu Srbije, jer građani i građanke postoje i u Nišu i gde god hoćete. Svi smo mi građani Srbije", rekao je Bajatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: