Tači: Neće biti direktnog dijaloga

Premijer Kosova odbacio je kao neozbiljnu mogućnost nastavka razgovora Beograda i Prištine bez posrednika. Neće biti direktnog dijaloga, izjavio je Tači.

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2013.

18:33

Default images

Podsetimo, premijer Dačić rekao je da će Beograd nastaviti pregovore s Pristinom, ako treba i bez posrednika, jer nema drugog načina za rešenje kosovskog problema.

Tači je rekao da bi zvanični Beograd sve što želi trebalo da kaže posredstvom visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, preneo je Radio Slobodna Evropa.

"Adresa posrednika je bio Brisel, bila je baronica Ešton i Kosovo će podržati taj proces pod rukovodstvom baronice Ešton. Druge ideje nemaju neku validnost, nisu bile ozbiljan pristup i samo su pokušaj za otaljavanje ili diplomatski politički manevar Srbije", rekao je Tači posle predstavljanja knjige Alistera Kembela "Godine sa Tonijem Blerom".

Tači je rekao da bi Beograd, ako ima šta da predstavi, to trebalo da učini Briselu i konkretno Ketrin Ešton, koja ima podršku svih zemalja članica EU.

"Mi podržavamo podršku svih relevantnih faktora u Briselu i garancije SAD", objasnio je Tači.

Tači je naveo da je posle odbijanja Srbije da prihvati predlog sve u rukama Ketrin Ešton.

"Adresa za svaki odgovor je Brisel i konkretno baronica Ešton. Drugih pregovora neće biti, neće biti druge adrese, niti direktnog dijaloga", rekao je Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: