Vladika Grigorije napao novinara

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije verbalno je danas u Trebinju napao dopisnika bijeljinske BN i kolumnistu portala Frontal Nebojšu Vukanovića.

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2013.

18:35

Default images

Na snimku, koji su objavila ova dva medija, vladika Grigorije je Vukanovića nazvao "notornim lažovom" i porekao da je u ranijem periodu na bilo koji način pretio Vukanoviću ili vređao ga.

Na Vukanovićevo pitanje zar mu ranije ispred crkve Hercegovačka Gračanica u Trebinju nije poručio "Neka ti sudi sveti Vasilije", vladika Grigorije je odgovorio: "Normalno, bolje nego da ti ja sudim. Da ti ja sudim, bio bi nokautiran. Sveti Vasilije je milostiv".

Vladika Grogorije, koji se novinarima u Trebinju danas obratio zajedno sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, još je optužio novinare da "šalju ružnu sliku iz Trebinja, a posebno Vukanović, koji nije tako ni čestit ni pošten kao što se pravi".

Redakcija Frontala.rs saopštila je da osuđuje verbalni napad vladike Grigorija na Vukanovića, navodeći da očekuje reakciju od nadležnih organa, novinarskih udruženja, nevladinih organizacija koje se bave ljudskim pravima i slobodama govora, kao i od Srpske pravoslavne crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: