Parlamentarci razgovaraju s Vučićem

Beograd -- Delegacije nemačkog Bundestaga i francuske Nacionalne skupštine sastale se danas s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Izvor: Tanjug
Podeli

Delegacije nemačkog Bundestaga i francuske Nacionalne skupštine u kojoj su članovi odbora za evropske poslove dva parlamenta, razgovaraće sa srpskim zvaničnicima o približavanju Srbije Evropskoj uniji i dijalogu Beograda i Prištine.

Direktor Fondacije "Konrad Adenauer" u Beogradu Henri Bone izrazio je ranije Tanjugu očekivanje da će delegacija Bundestaga prilikom posete Beogradu "svojim srpskim sagovornicima jasno iskazati podršku za nastavak dijaloga i postizanje kompromisa o severu Kosova koji će biti prihvatljiv za obe strane".

Prema njegovim rečima, primarni cilj dolaska delegacije nemačkih i francuskih parlamentaraca je razmena iskustava o pitanjima Evropske unije između parlamenata Nemačke, Francuske i Srbije, a ranije je iz Bundestaga najavljeno da su teme razgovora približavanje Srbije EU, dijalog Beograda i Prištine i priprema Srbije za pristupne pregovore sa Unijom.

Prvog dana posete poslanici nemačkog i francuskog parlamenta, članovi Odbora za EU će se, nakon sastanka s prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem, sastati sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem, dok će drugog dana posete razgovarati s potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić, kao i sa srpskim parlamentarcima.

Delegaciju Odbora Bundestaga za evropske poslove predvodi predsednik tog Odbora Ginter Krihbaum iz vladajuće koalicije CDU/CSU nemačke kancelarke Angele Merkel, a ostali članovi su Ditmar Nitan (Socijaldemokratska partija), Manuel Zaracin i Mariluiz Bek (Savez '90/Zeleni), najavljeno je ranije u saopštenju Bundestaga.

Na čelu Delegacije Odbora francuske skupštine za evropske poslove je predsednica Odbora Danijel Oroa (grupa ekologa), a u delegaciji su i Kristof Kareš (vladajuća Socijalistička partija) i Mišel Erbijon (Unija za narodni pokret).

Politika

strana 1 od 195 idi na stranu