Posle sednice SNS odluka za Brisel

Konačna odluka Beograda da li prihvata ili odbija ponudu Brisela biće doneta u ponedeljak posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, saznaje RTS.

Izvor: B92

Petak, 05.04.2013.

20:23

Default images

Ta televizija je prenela i da zamenik američkog državnog sekretara Filip Gordon neće za vikend posetiti Beograd i Prištinu.

Kako je RTS-u rečeno u Predsedništvu, vrlo je malo verovatno da će Beograd posetiti i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijem Hejg.

Prištinski dnevnik "Lajm" danas je pozivajući se na diplomatske izvore preneo da će Gordon i Hejg, tokom ovog vikenda, posetiti Prištinu i Beograd. B92 nije mogao da dobije zvaničnu potvrdu ili demanti informacije o dolasku Gordona i Hejga.

Danas su se u Predstavništvu Srbije sastali Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić. Nakon sastanka niko od državnika nije davao izjave za novinare.

Savetnik predsednika Marko Đurić saopštio je jutros da će konačan stav biti donet na osnovu "detaljne procene šta su gubici u jednom, a šta u drugom slučaju.

Istovremeno, mediji se bave brojnim spekulacijama, pa tako neki pišu da nikakav papir još nije ni stigao u Beograd, a iz Prištine se najavljuje i poseta Beogradu i Prištini šefa britanske diplomatije Vilijama Hejga i pomoćnika državnog sekretara SAD Filipa Gordona. Potvrdu te informacije B92 nije mogao da dobije.

Poruke stižu i iz EU i SAD i uglavnom se "izražava nada da će doći do dogovora Beograda i Prištine". Izvestiteljka EP Ulrike Lunaček kaže da se u suprotnom može "zatvoriti vremenski prozor Srbije za pristupne pregovore sa EU".

Ambasador SAD Majkl Kirbi je uz reči da veruje u dogovor poručio i da "podržava i jednu i drugu stranu u napredovanju".

Hašim Tači je poručio da "bez sporazuma pobednika neće biti".

A bez obzira na konačan ishod, Srbima na Kosovu je šef kancelarije za KiM Aleksandar Vulin poručio da će Srbija uvek insistirati na njihovoj bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

245 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: