Kosovo povod za vanredne izbore?

Beograd -- Nepostizanje dogovora s Prištinom i ostavka koju je Aleksandar Vučić ponudio Ivici Dačiću ponovo su podgrejali priče o raspisivanju vanrednih izbora, piše Blic.

Izvor: Blic
Podeli

Da su izbori realna opcija, potvrdio je nedavno i predsednik Tomislav Nikolić, koji je rekao da do njih može doći ako dogovora u Briselu ne bude, ali i ako ga bude. Mada je posle osme runde pregovora Beograda i Prištine sve izvesnije da će do izbora doći, član GO SNS Milovan Drecun izjavio je da nepostizanje sporazuma nije razlog za to.

Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS, kaže za "Blic" da sve što se dešavalo u Briselu ne može proizvesti političke posledice.

Aleksandra Jerkov, portparolka DS, smatra da će građani Srbije do kraja 2012. sigurno izaći na birališta. "Odnosi u vladajućoj koaliciji su tako loši, a nesposobnost je tako velika, da će se vlada sama urušiti", kaže ona.

Bojan Đurić, poslanik LDP, navodi da ukoliko su pregovori završeni, to bi značilo i "krah državne politike" i da je u redu da građani na izborima odluče kakvu budućnost žele.

Đorđe Vuković iz Cesida smatra da izlazak građana na birališta zavisi isključivo od volje Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

"Ne znam zašto bi pregovori sa Kosovom bili inicijalna kapisla za izbore. Oni mogu da budu samo povod ukoliko SNS proceni da bi mogli dobro da prođu na njima. SPS i URS se tu ništa ne pitaju", kaže Vuković za "Blic".

Info

Na današnji dan, 16. decembar

1653 - Vođa engleskih parlamentarista u građanskom ratu protiv monarhista Oliver Kromvel proglašen je doživotnim lordom protektorom Engleske, Škotske i Irske. 1773 -

Razno subota 16.12. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 46456 idi na stranu