Vlast da ne pere ruke od pregovora

Lider DS Dragan Đilas traži da vlast pokaže odgovornost i građanima kaže istinu i da "ne pere ruke od pregovora koji su Srbiju doveli u nepovoljnu poziciju".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.04.2013.

18:25

Default images

Đilas je na konferenciji za medije poručio državnom vrhu da ako nema hrabrosti da preuzme odgovornost da dođu u parlament i kažu istinu "kakva god da je".

"Umesto da pred nas izađu sa rešenjima i jasnim stavovima premijer ćuti, potpredsednik vlade kuka, a predsednik države se krije iza telefonskih razgovora sa (predsednikom Rusije Vladimirom) Putinom", rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je posle svake runde pregovora izlazila sa tvrdnjama da Srbija napreduje, da se bliži rešenju problema i da opozicija nema ni šta da brine ni šta pita, a da se danas vidi da to nije bila istina.

"Rezultat pregovora su očigledno dva loša rešenja, a podela odgovornosti se očekuje od svih. Danas državni vrh ne zna da li da potpiše papir oko koga je osam puta pregovarao. Ako se plaši svojih birača, ako nemaju hrabrosti da preuzmu odogovrnost, neka dođu u parlament i kažu istinu kakva god da je", naglasio je Đilas. Kako je dodao, ako je ideja da se odustane od evropskog puta Srbije to treba jasno i glasno reći Evropi i Srbiji, jer i posle njih "Srbija će i dalje biti zemlja koja ima svoje mesto u Evropi, kao što ga je imala i posle Miloševića".

Lider demokrata istakao je da će ta stranka kao odgovorna i državotvorna dati svoj doprinos rešavanju situacije u koju je Srbiju dovela sadašnja vlast i da će učiniti sve da dođje do rešenja koje će omogućiti opstanak i sigurnost srpskog naroda na KiM.

"Od kako je ova vlada počela da pregovara sa Prištinom pre osam meseci DS je upozoravala da se pregovori vode loše, da odgovornost snose oni koji ih vode i nudila pomoć. Osnov da nudimo pomoć imali smo zbog toga što smo u vreme kada je DS vodio pregovore dobili Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ukidanje viza i status kandidata, a nismo prihvatili ukidanje državnih institucija", kazao je Đilas.

Prema njegovim rečima, DS će uvek ostati privržena ideji ujedinjene Evrope sa Srbijom kao punopravnim članom, a od vlasti traži istinu, jasan stav i odgovornost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: