Tači se sastao s Rikerom

Tači se u Briselu sastao sa američkim diplomatom Filipom Rikerom, nakon čega je rekao da bi dogovor sa Srbijom značio zatvaranje poglavlja sukoba.

Izvor: B92

Utorak, 02.04.2013.

15:20

Default images

Tokom sastanka kosovskog premijera i američkog pomoćnika državnog sekretara, kako se ističe u saopštenju iz kabineta Hašima Tačija, bilo je reči o očekivanjima rezultata dijaloga koji je u toku u Briselu.

Kako se navodi, Tači je istakao u razgovoru posvećenost i predanost kosovske vlade za uspostavljanje dobrog susedstva i evro-atlantske integracije Kosova.

On je ocenio da bi eventualno postizanje dogovora sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem otvorilo put za normalizaciju odnosa i da bi označilo početak zatvaranja poglavlja sukoba i početak otvaranja poglavlja saradnje i evroatlantske integracije "dve zemlje".

Riker je naglasio da su SAD posvećene promovisanju dijaloga i miroljubivog rešavanja svih otvorenih pitanja između Srbije i Kosova, te dodao da Vašington podržava teritorijalni integritet Kosova.

Podsetimo, u Briselu je jutros počela 8. runda dijaloga Beograda i Prištine. Najpre je kod visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton na bilateralni sastanak stigao srpski tim, a kada je on završio, Eštonova se sastala s prištinskim timom. Nakon toga u 14 časova počeo je zajednički sastanak oba tima sa njom.

Inače, spekulisalo se da će se delegacije pre sastanka s Eštonovom sastati s Rikerom, ali to do sada nije bilo potvrđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: