SAD: Incident u nuklearki, 1 žrtva

Raselvil -- U nesreći u nuklearnoj elektrani u Arkanzasu stradao je jedan radnik, troje je povređeno, ali nema opasnosti od širenja radijacije, prenosi NBC.

Izvor: B92
Podeli

Kako su saopštili zvaničnici iz Sekretarijata za zdravlje američke savezne države Arkanzas nije bilo nikakve opasnosti po stanovništvo gradića Raselvil u kom se nalazi objekat.

"Nije bilo zračenja, niti opasnosti po ljude i okolinu. Deo generatora je pao prilikom transporta i elektrana je automatski ugašena iz predostrožnosti", saopštili su zvaničnici.

Kompanija "Enterdži Operejšns", koja je vlasnik elektrane u gradiću Raselvil udaljenom oko 90 kilometara od Litl Roka, saopštila je da je incident klasifikovan kao "neobičan događaj", što je najniži od četiri nivoa u protoklima Komisije za nuklearnu regulativu.

U Raselvilu živi 20-ak hiljada stanovnika, a ova elektrana isporučuje struju za oko 30 odsto domaćinstava u Arkanzasu.

Svet

Mandela "sve bolje i bolje"

Johanesburg -- Bivši predsednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela koji je primljen u bolnicu zbog plućne infekcije sve je bolje i bolje, objavilo je predsedništvo.

Svet nedelja 31.03. 22:18 Komentara: 4

CAR: Pobunjenici formirali vladu

Bangi -- Samoproglašeni predsednik Centralnoafričke Republike Mišel Ðotodija, odredio je sastav prelazne vlade, u kojoj ima pet ministara, među njima i ministra odbrane.

Svet nedelja 31.03. 21:58 Komentara: 0
strana 1 od 332 idi na stranu