Tanzanija:Srušena zgrada, 29 žrtava

Dar el Salam -- Broj poginulih prilikom rušenja zgrade u komercijalnoj prestonici Tanzanije Dar es Salamu porastao je na 29.

Izvor: Tanjug
Podeli

Lokalni zvaničnici izgubili su nadu da, dva dana posle nesreće, ima preživelih u ruševini.

"Šest tela je pronadjeno izmedju subote uveče i danas do podne. Ukupan bilans poginulih je 29", rekao je lokalni funkcionera Saidi Meki Sadiki.

"Spasilački napori otežano idu i ometa ih kiša. Nastavićemo da radimo do kraja", rekao je on. U ruševini, kako se pretpostavlja, ostalo je nekoliko desetina ljudi a oni su prekriveni velikom gomilom betona tako da ima malo nade da je iko od njih preživeo. Iz 16-spratne zgrade je pronadjeno najmanje 18 preživelih. u Spasilačkoj operaciji učestvuje nekoliko stotina ljudi. Zgrada sa 16 spratova, koja je bila u izgradnji, srušila se u petak u blizini jedne džamije u distriktu Kariako. Nekoliko automobila je uništeno. Očevici su ispričali da su se u zgradi u trenutku rušenja nalazili gradjevinski radnici, a nestala su i četiri dečaka koja su igrala fudbal.
Policijski zvaničnici su saopštili da su uhapšene četiri osumnjičene osobe, medju kojima su vlasnik zgrade i gradjevinska firma koja je vršila radove.

strana 1 od 332 idi na stranu