I u Srbiji se proslavlja Uskrs

Beograd -- Pripadnici Rimokatoličke crkve, protestanti, anglikanci i vernici drugih crkava u Srbiji slave Uskrs, najveći hrišćanski praznik.

Izvor: Tanjug
Podeli

Vernici danas proslavljaju dan kada je Isus Hrist vaskrsao.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služio je svečanu uskršnji misu u Crkvi Krista kralja u Beogradu kojem je prisustvovalo nekoliko stotina vernika.

On je vernicima poručio da u kriznim vremenima više cene život i ne zaboravljaju Boga.

"Zaborav je najveći greh, a ako zaboravimo Boga i božija dela, zaboravili smo večcni život, a time i smisao života i nadu", rekao je Hočcevar.

Beogradski nadbiskup je naglasio da u vremenu, u kojem svi "više životare, i mnogo manje cene život", pojedinac može biti koristan čovečanstvu samo ukoliko izbaci iz srca smrt, neprijateljstvo, predrasude i laž.

"Dan vaskrsenja Isusa Hrista je vreme kada bi trebalo da svi ispitamo sebe - da li smo oterali iz srca smrt i da li smo se posvetili slobodi i večnosti", kazao je Hočevar.

Beogradski nadbiskup je u petak u tradicionalnoj Uskršnjoj poslanici, poželeo vernicima srećan i blagosloven Uskrs uz poruku da istina i dobro pobeđuju unutrašnjom snagom istinske vrednosti, a ne spoljašnjom prinudom.

On je podsetio da za one koji veruju u vaskrsenje Isusa Hrista i u istinu vaskrsenja, "vera nije neka spoljašnja zapovest i čoveku nametnuta ideologija, već jedini način života".

"Što je veće zajedništvo nosilaca dobra i istine, istovremeno su i bogatiji istorijski plodovi dobra i istine," ukazao je beogradski nadbiskup u Uskršnjoj poslanici.

strana 1 od 177 idi na stranu