Normalizacija gasa do večeras

Radovi na oštećenom gasovodu u blizini Orlovače, gde je juče došlo do eksplozije i požara, biće završeni najkasnije do večeras. Uviđaj policije i dalje u toku.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.03.2013.

11:20

Default images

Do kraja dana isporuka gasa za potrošače u Železniku i Umci biće normalizovana, saopštio je "Srbijagas".

Precizne informacije o uzrocima eksplozije na gasovodu u blizini beogradske obilaznice kod naselja Cerak, gde je u subotu došlo do požara, verovatno će biti poznati sutra, rekao je direktor Uprave za energetiku grada Beograda Marko Stojanović.

On je kazao da stručni timovi "Srbijagasa", zajedno sa drugim nadležim službama, vrše stručni uviđaj kako bi se utvridillo kako je došlo do požara.

"Verujem da će sutra u toku dana izaći sa preciznim informacijama o uzrocima eksplozije", rekao je Stojanović.

U saopštenju Službe "Srbijagasa" za odnose s javnošću ističe se da su na terenu izuzetno nepristupačni i složeni uslovi za sanaciju havarije, pa se potrošači mole da imaju razumevanja.

JP "Srbijagas" saopštio je da se ponovno puštanje gasa u mrežu očekuje u kasnim večernjim satima.

Havarija na gasovodnom sistemu JP "Srbijagas" dogodila se u subotu u 7.45 sati na magistralnom gasovodu MG-05 kod Ibarske magistrale, u blizini obilaznice kod Ceraka.

Brzom reakcijom ekipe JP "Srbijagas" požar je ugašen i ventili su na toj deonici u najkraćem roku zatvoreni, a u havariji nije bilo povređenih.

Uviđaj policije kojim treba da se utvrdi uzrok požara koji je izbio u blizini Ibarske magistrale na gasovodu i dalje je u toku, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

"Uviđaj je i dalje o toku. Naše ekipe su na terenu i ne možemo da preciziramo kada će biti završen. To je sad pitanje procedure", rečeno je u Birou za sradnju sa medijima MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: