"Bajatović nije dobro radio"

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je u Utisku nedelje da direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović nije dobro radio.

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

22:48

Default images

Protiv Bajatovića je državni revizor podneo prekršajnu prijavu.

Mihajlovićeva je navela da treba da se preispita rad tog državnog preduzeća, ali i drugih. "Pod ministrarstvom energetike su četiri Javna preduzeća. Ne zna se koje je gore. Moraju da se prekontrolišu stvari, mora ponovo da se uspostavi sistem. Nije bitno ko se kako zove, moramo da prekontrolišemo sve", navodi Mihalovićeva.

Mihajlovićeva je dodala da nema selektivne pravde, i da će se prekontrolisati poslovanje ne samo tog nego i svih drugih javnih preduzeća. "To preduzeće ne funkcioniše kako treba. Iz izveštaja revizora se vidi da se mora prokontrolisati poslovanje Srbijagasa", rekla je Mihajlović Televiziji B92 upitana da li bi Bajatović, funkcioner Socijalističke partije Srbije, trebalo da podnese ostavku na mesto direktora "Srbijagasa".

Mihajlović nije, međutim, želela da kaže da li bi Bajatović trebalo da podnese ostavku ili ne.

Slavica Đukić Dejanović je rekla da ne treba da postoje nedodirljivi, i da svi treba da budu ispitani.

Ona dodaje da smatra da je revizor uradio svoj posao u skladu sa zakonom.

Ministarka zdravlja je u Utisku nedelje dodala da smatra da bi mnogi voleli da imaju privrednika kakav je Dušan Bajatović.

"Mislim da je kreativac, ne žali sebe u poslvima koji rade, i preispitivanje ne znači anatema na bilo koga, ni presuda“, navodi Đukić Dejanovićeva.

"Bilo bi dobro da je Dušan (Bajatović) tu pa da kaže o čemu se radi“, dodala je ona.

Državna revizorska institucija je protiv direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića podnela prekršajnu prijavu zbog nepravilnosti u radu 2011. godine, u vrednosti 22,5 milijardi dinara.

Bajatović se pravdao da je taj novac otišao na plaćanje računa za gas.

"Te pare nisu otišle ne znam gde, mi imamo račune da smo platili gas. To otprilke izgleda ovako: toplane kažu: 'platićemo dve milijarde ovog meseca', a plate milijardu, i ja moram da nađem drugu milijardu. Nemamo vremena da raspišemo konkurs. To tako radimo već godinama, to Vlada zna, to bankari znaju, to se zna", rekao je Bajatović pre pet dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: