URS, SNS i SPS hoće vlast u Beočinu

URS, SNS, SPS i Romska demokratska partija formiraće zajedničku odborničku grupu u Beočinu kako bi se promenila vlast u toj opštini, u kojoj su DS i LSV.

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2013.

14:56

Default images

"Nakon jednogodišnje borbe opozicije sa DS i LSV u Beočinu, koji su na vlasti već pet godina i grčevito se bore da tu ostanu, kao i prošlonedeljne drame sa lokalnim DSS, koji je izigrao svoje koalicione partnere i ostao sa demokratama, na pomolu je rasplet Gordijevog čvora u opštini koja je nekad bila vodeća u zemlji, a sad je samom dnu", saopštio je URS.

Rukovodstva tih stranaka su koalicioni sporazum potpisala 27. marta, a njegova suština, kako navodi URS, jeste zajedničko delovanje kako bi se što pre sprovela čvrsta rešenost tih stranaka da promene vlast u Beočinu i podignu ukupni kvalitet života svih građana, kao i borba protiv korupcije i kriminala.

Prema sporazumu, predsednik ove odborničke grupe je lider beočinskog URS Milan Čačić, a zamenik lider lokalnog SNS Slobodan Kalajdžić.

"Demokrate su činile sve kako bi ostali na vlasti, a nedovoljna budžetska sredstva trošili su nemilice, sa republičkom vladom nisu komunicirali, niti aplicirali za programe, čime su Opštinu grunuli u sunovrat", navodi URS.

Novoformirana odbornička grupa smatra da je zadnji čas da se spase Beočin i u tom cilju očekuju pomoć svojih centrala i svih svojih odbornika, ali i "razumnih odbornika vladajuće koalicije".

Odborničkoj grupi URS, SNS, SPS i RDS trenutno nedostaje samo jedno odborničko mesto da osvoji većinu, a iz URS poručuju da je već izvesno da će se to i desiti, kako bi vlast u Beočinu mogla biti "prekomponovana" po uzoru na republičku vlast i veliku većinu opština u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: