SAD: Ozbiljne pretnje Pjongjanga

Vašington -- Ozbiljno shvatamo ratne pretnje koje je izrekla Severna Koreja. SAD su odlučne da zaštite sebe i svoje saveznike, saopštila je Bela kuća.

Izvor: Tanjug
Podeli

Severna Koreja je jutros saopštila da je korejsko polustrvo ušlo u ratno stanje, zapretivši da će srušiti jedan fabrički kompleks koji se nalazi na granici sa Južnom Korejom i predstavlja simbol dosadašnje saradnje dve države.

"Videli smo izveštaje o novim, nekonstruktivnim saopštenjima iz Severne Koreje. Ozbiljno ih shvatamo i blisko sarađujemo po tom pitanju sa našim saveznicima u Južnoj Koreji", izjavila je portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Kejtlin Hajden.

Ona je dodala da nova izjava iz Pjongjanga samo prati dosadašnju matricu ratobornih izjava.

Severna Koreja je danas saopštila da će se prema južnom susedu ponašati u skladu sa pravilima ratnog stanja i da će odgovoriti na svaku provokaciju SAD i Južne Koreje, bez upozorenja.

Bela kuća navodi da je vlada SAD odlučna i da ima mogućnosti da zaštiti sebe i sve svoje saveznike i interese u regionu, ako to bude potrebno.

Svet

Mandela "sve bolje i bolje"

Johanesburg -- Bivši predsednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela koji je primljen u bolnicu zbog plućne infekcije sve je bolje i bolje, objavilo je predsedništvo.

Svet nedelja 31.03. 22:18 Komentara: 4

CAR: Pobunjenici formirali vladu

Bangi -- Samoproglašeni predsednik Centralnoafričke Republike Mišel Ðotodija, odredio je sastav prelazne vlade, u kojoj ima pet ministara, među njima i ministra odbrane.

Svet nedelja 31.03. 21:58 Komentara: 0
strana 1 od 332 idi na stranu