SAD: Ozbiljne pretnje Pjongjanga

Ozbiljno shvatamo ratne pretnje koje je izrekla Severna Koreja. SAD su odlučne da zaštite sebe i svoje saveznike, saopštila je Bela kuća.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.03.2013.

22:55

Default images

Severna Koreja je jutros saopštila da je korejsko polustrvo ušlo u ratno stanje, zapretivši da će srušiti jedan fabrički kompleks koji se nalazi na granici sa Južnom Korejom i predstavlja simbol dosadašnje saradnje dve države.

"Videli smo izveštaje o novim, nekonstruktivnim saopštenjima iz Severne Koreje. Ozbiljno ih shvatamo i blisko sarađujemo po tom pitanju sa našim saveznicima u Južnoj Koreji", izjavila je portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Kejtlin Hajden.

Ona je dodala da nova izjava iz Pjongjanga samo prati dosadašnju matricu ratobornih izjava.

Severna Koreja je danas saopštila da će se prema južnom susedu ponašati u skladu sa pravilima ratnog stanja i da će odgovoriti na svaku provokaciju SAD i Južne Koreje, bez upozorenja.

Bela kuća navodi da je vlada SAD odlučna i da ima mogućnosti da zaštiti sebe i sve svoje saveznike i interese u regionu, ako to bude potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: