Kragujevac: Učenik i dalje kritično

Lekari kragujevačkog Kliničkog centra bore se za život učenika Politehničke škole Stefana J. koji je udarcima bejzbol palicom zadobio teške povrede glave.

Izvor: Beta

Subota, 30.03.2013.

14:29

Default images

Pacijent ima "veoma teške povrede mozga, tešku kontuzija sa hematomom i otvorenim prelomom lobanje i njegovo stanje je teško", rekao je novinarima neurohirurg Centra za reanimaciju i anesteziju Radivoje Nikolić.

Prema njegovim rečima, učenik je sada u "stabilno teškoj fazi i ne postoje parametri na osnovu kojih može da se da definitivna prognoza".

"Činimo sve, imamo na raspolaganju sve tehničke, stručne i organizacione mogućnosti da mu pružimo vrhunsku zdravstvenu negu i lečenje, a efekat ćemo videti", rekao je Nikolić i objasnio da "ovakve povrede imaju svoju dinamiku".

Prema nezvaničnim informacijama, učenik Stefan J. je napadnut u kafiću preko puta kragujevačke Politehničke škole.

Kako javlja Blic, ni posle dva dana potrage policija nije uspela da uhapsi napadača Darka Radivojevića (21), i njegovog pomagača. Kako saznaje ovaj list u MUP-u, on je lociran. Inače, Radivojević je od ranije poznat policiji. Kako piše Blic, u svom dosijeu ima krivična dela nasilje u porodici, pljačke, nasilničko ponašanje. 2011. godine je napao jednog učenika u Politehničkoj školi, a nasrnuo je i na školskog policajca. Ministar prosvete Žarko Obradović obišao je danas u Kliničkom centru u Kragujevcu pretučenog Stefana.

Obradović je upozorio da bi taj incident trebalo da bude poruka da je važno negovati dijalog, toleranciju, i razumevanje kao način rešavanja problema.

"Ono što bi ovaj događaj trebalo sve nas da nauči, da bude poruka, da drugačije moramo da razgovaramo i da se ponašamo, da se pozitivni primeri afirmišu, da se promeni rečnik, neguju dijalog, tolerancija, razumevanje kao način rešavanja problema", poručio je Obradović.

Obradović je novinarima rekao da Stefan ima najbolju moguću negu i da tim lekara čcini sve da njegovo stanje bude bolje.

"Najtragičnije od svega je to što jedna poruka i emotivno stanje mogu da prouzrokuju navalu agresije - da se pribegne udaranju bejzbol palicom i da se izazovu tako teške povrede, opasne po život" rekao je Obradović.

Prema ministrovim rečima, u pitanju je vršnjačko nasilje van škole, što nije olakšavajuća okolnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: