Državni sekretar smenjen zbog tuče?

Miroslav Tasić, državni sekretar u Ministarstvu kulture razrešen je dužnosti nakon"sukoba" sa vozačem ministra kulture. Očevici tvrde da je došlo i do tuče.

Izvor: B92

Petak, 29.03.2013.

09:29

Default images

Prema pisanju Blica, Tasić je razrešen na jučerašnjoj sednici Vlade, a incident koji je prethodio tome dogodio se ispred zgrade Ministarstva kulture u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu.

Očevici kažu da je došlo do fizičkog kontakta njih dvojice, dok smenjeni sekretar tvrdi da se sve završilo na verbalnom obračunu.

Ni Vlada Srbije ni Ministarstvo kulture nisu obrazložili razloge Tasićeve smene. U šturom zvaničnom izveštaju s jučerašnje sednice Vlade kratko je navedeno da je Tasić razrešen dužnosti u Ministarstvu kulture i informisanja, piše dalje Blic.

Tasić kaže da je za smenu saznao od novinara tog lista i demantuje da je razlog za tu odluku sukob s vozačem.

"Ministar Petković nije se udostojio da mi najavi razrešenje, niti me je obavestio o prestanku mog angažmana u Ministarstvu kulture. Da sam smenjen, saznao sam od vas. Čuo sam različite priče o eventualnim razlozima za moju smenu. Jedan od njih je i taj da sam parkirao svoj automobil na mestu predviđenom za zvanice u trenutku kada je u Ministarstvo kulture trebalo da stigne supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić. Ali mogu svima da poručim da nijedan automobil u životu nisam parkirao jer nemam vozačku dozvolu", kazao je Tasić za Blic.

On je dodao da je kao ugledni pravnik došao u ministarstvo s verom da mimo zakona ne može ništa da funkcioniše u državnoj službi. On napominje da je mnogima smetao tako "konvencionalni" i "konzervativni" odnos prema poslu.

"Čuo sam da o meni u Ministarstvu kulture govore kao o tvrdoglavom čoveku koji nije elastičan za konstruktivna rešenja, ali valjda će me neko zvanično obavestiti o mojoj smeni", kazao je Tasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: