Blic: Drobnjak drobi naše pare

Direktor "Puteva Srbije", mimo zakona o putevima, u planu za 2013. od UO traži 5 milijardi dinara za održavanje lokalnih puteva, što nije u nadležnosti Puteva.

Izvor: B92

Petak, 29.03.2013.

08:39

Default images

Taj list objašnjava da lokalne saobraćajnice nisu u nadležnosti Puteva.

Kako piše Blic, Zoran Drobnjak je na sednici Upravnog odbora "Puteva Srbije" ušao u žustru raspravu s predsednikom UO Zoranom Lilićem, nakon čega ga je ucenio: "Ako mi ne date pare da platim dugove, izvešću putare na ulicu".

Na jučerašnjoj sednici UO "Puteva Srbije" raspravljalo se o planu raspodele sredstava iz budžeta za 2013. godinu. Kada je direktor Drobnjak obrazlagao potraživanja, sukobio se s predsednikom UO Lilićem

"Od kada to 'Putevi' finansiraju održavanje lokalnih saobraćajnica? To nije po zakonu i nikad tako nije bilo. Potpiši mi izjavu da to tražiš i da preuzimaš odgovornost", tražio je Lilić, na šta mu je Drobnjak ležerno odgovorio: "Ajde, samo odobrite. Ako neko pita, recite: Drobnjak je pogrešio. Rešićemo."

Ove Drobnjakove reči šokirale su članove UO. Drobnjak je tada, navodi sagovornik "Blica" iz "Puteva Srbije", počeo da objašnjava zbog čega traži pet milijardi dinara. "To su neki poslovi koje smo već uradili. Treba mi taj novac da 'pokrpim rupe'", branio se Drobnjak, na šta je opet dobio negativan odgovor.

Posle toga, direktor “Puteva” je izgubio strpljenje. "Slušajte, ako nećete da mi odobrite taj novac, izvešću putare na ulice", žustro je rekao Zoran Drobnjak, nakon čega se završila sednica, a usvajanje plana je ostavljeno za naredno zasedanje.

Upravni odbor je kao izuzetno sporno finansiranje naveo nekoliko stavki iz Drobnjakovog plana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: