"Devet kriterijuma nisu ništa novo"

Državna politika je krajnje koncizno definisana platformom, a devet kriterijuma nisu ništa novo, izjavio je Drecun.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

23:29

Default images

Postoji puno jedinstvo i to jača našu poziciju u Briselu, rekao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun u vestima TV B92.

Na pitanje da li je, prema njegovom mišljenju, građanima jasno šta država želi na Kosovu, on je rekao: "Neki da bi otvorili prostor za stalnu kritiku vlade, unose zabunu u javnosti, ali mi iz SNS nastojimo da kažemo građanima ono što jeste.

Na konstataciju da su premijer i predsednik države dali različite izjave - predsednik Nikolić je izjavio da u njegovom mandatu „Kosovo neće postati nezavisnije“, a premijer Dačić da "spasava što se spasti može", Drecun je rekao da su te obe izjave "ciljevi Srbije". "To je naša realnost i mi moramo da vidimo sta možemo da ispravimo“.

O devet kriterijuma koje je definisao državni vrh na sednici u ponedeljak, Drecun je rekao da oni nisu ništa novo, da to nije nova strategija. Oni su svi pobrojani u Platformi, a na osnovu njih će se procenjivati novi, korigovani predlog koji će biti predstavljen našoj delegaciji u Briselu, kaže Drecun.

On je ponovio da je u prošloj rundi pred Srbiju stavljen neprihvatljiv papir, koji je podrazumevao zajednicu srpskih opština bez izvršnih ovlašćenja. "Mi smo poslali jasnu poruku da je to za nas neprihvatljivo, pa i po cenu datuma“, kaže Drecun dodajući da misli da su to shvatili i u Briselu i da će korigovati predlog. On je istakao da veruje da će doći do približavanja rešenja.

Drecun konstatuje da postoje i oni koji žele da pregovori ne uspeju, navodeći kao primer DSS koji se javno o tome izjašnjava, ali i da "postoje oni koji bi voleli da pregovori ne uspeju kako bi kritikovali rad ove Vlade". Drecun kaže da državni vrh smatra da je svaki dogovor ipak uspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: