EK: 272 miliona za Zapadni Balkan

Evropska komisija će investirati 272,75 miliona evra za promovisanje regionalne saradnje između zemalja Zapadnog Balkana, za period 2012-13. godine.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

14:40

Default images

"Ova sredstva predstavljaju dobru vest, s obzirom da je regionalna saradnja ključna tačka evropskih napora za reformisanje zemalja Zapadnog Balkana i jer pomaže regionu u ostvarivanju ekonomskog prosperiteta i političke stabilnosti", izjavio je evropski komesar za proširenje Štefan File.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Tanjugu, ovim sredstvima će se promovisati saradnja sa međunarodnim finansijskim institucijama radi obezbeđivanja dodatnih finansija, pružanja pomoći u razvijanju civilnog društva, podrške obrazovnim programima, kao što je program pokretljivosti studenata i ispunjenja uslova za članstvo u EU.

Ovim sredstvima će se upotpuniti finansiranje individualnih nacionalnih programa, fokusirajući se na regionalne aspekte i pomažući zemljama da uzvuku pouke iz uzajamnog iskustva.

Ova sredstva dolaze iz evropskog pretpristupnog fonda za prekograničnu saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: